FAQ

VANLIGA FRÅGOR

Foto: Love by Emelie www.lovebyemelie.se

VILKA PRODUKTER ANVÄNDER NI?


Vi använder oss av produkter som ger ett gott och hållbart resultat. Sminket vi använder ska kunna uppfylla olika syften och hålla en god kvalitet. I och med att våra uppdrag varierar och kunderna har olika önskemål, behöver det dessutom vara multifunktionellt. Det ska passa olika hudtyper och hudtoner, samtidigt som det ska ge ett gott resultat och vara hållbart. Våra sminkväskor innehåller bl a Färg Collection, MAC, Becca Cosmetics, Urban Decay, Kat Von D, Laura Mercier, Linda Hallberg Cosmetics, Paris Berlin, Anastasia, Clinique, Clarins, Dior m.fl. 


 

JAG ÄR ALLERGISK. HUR LÖSER NI DET?


Vi diskuterar alltid med kunden om hur vi på bästa sätt kan lösa det. Är du orolig för allergiska reaktioner, kan vi prova ut önskad makeup under provtillfället för att utvärdera eventuella reaktioner. Skulle det vara så att det är något du inte tål, löser vi det genom att byta ut eller undvika produkter.


Vet du vilka produkter eller ämnen som du är allergisk eller känslig mot, meddela oss så kan vi förbereda sminket utifrån dina specifika behov.


 

KAN NI ANVÄNDA MITT SMINK?


För att garantera att makeupen håller under fotografering, vigsel och kvällsfest använder vi oss helst av våra produkter. Vi rekommenderar därför att vi provar ut dina önskemål med våra produkter under provtillfället så att du får se om du upplever några skillnader. Skulle du ändå välja att använda dina produkter går det självklart bra, men då kan vi inte garantera att det håller lika bra även om vi gör vårt bästa för att få till samma resultat.KAN NI CONTOURING?


Ja. Det är en metod som vi mer eller mindre använder oss av vid alla sminkningar - förutom när kunder uttryckligen påpekar att de inte vill ha det. Många makeupartister har nog fått frågan likväl som inspirationsbilder på Kim Kardashian. Contouring innebär kortfattat att  med makeup (skuggningar och highlight) framhäva, förstora alternativt förminska drag - konturerna - i ansiktet.Vilken otroligt proffsig och härlig person, denna Sofia! Kunde inte varit mer nöjd och glad att jag anlitade henne för både make-up och hår till bröllopet! Tog sig tid att känna av vad jag ville, vi provade oss fram, ändrade tills vi båda blev nöjda, hjälpte till med allt man bad om och höll mina nerver i schack! Både hår och makeup satt hela dagen och även dottern kände sig som en prinsessa då hon gjorde hennes hår också.

Kan varmt rekommendera henne!KAN JAG KOMMA TILL ER?


Några av makeupartisterna i vårt team har möjlighet att ta emot i hemmet eller på salong under provtillfället. Hör med din makeupartist. På bröllopsdagen reser vi alla ut till överenskommen plats så att du slipper resa runt inför bröllopet.HUR GÅR PROVTILLFÄLLET TILL?


Provtillfället är till för att du ska få provat makeup och ev hårstyling inför din bröllopsdag. Vi träffas i god tid inför ditt bröllop för att gå igenom dina önskemål så att makeup och hårstyling blir som du önskar och du kan känna dig trygg med resultatet.


Provtillfället tar allt mellan 2-4 h. Det beror helt på vad du vill ha gjort och hur bestämd du är när det gäller dina önskemål. Vissa har en klar och tydlig idé, medan andra inte alls vet vad de önskar sig. Oavsett så är det här tillfället till för att både du och din MUA ska få en tydligare bild över vad du klär i och känner dig bekväm i. För oss är det därför viktigt att du är ärlig och öppen med vad du tycker. Vet du inte hur du vill ha det, var tydlig med hur du inte vill ha det. Vi kommer gärna med tips och förslag.NÄR BÖR PROVTILLFÄLLET PLANERAS IN?


Vi rekommenderar att vi träffas senast ca 4-8 veckor innan bröllopsdagen. Det är inte bra om det går alltför lång tid mellan provtillfället och bröllopet eftersom dina önskemål, tider och annan planering kan komma att ändras.BEHÖVER JAG KÖPA IN NÅGOT INFÖR PROVTILLFÄLLET ELLER BRÖLLOPET?


Inför provtillfället behöver du inte köpa in något. Provtillfället är till för att du ska få provat dina önskemål både vad gäller makeup och hårstyling och skulle det vara så att något saknas för att vi ska kunna uppnå det resultat du önskar så ordnar vi det.


Inför bröllopet rekommenderar vi att du köper in ett läppstift/läppglans - om du inte redan har ett som du tycker om och vill använda - så att du kan fylla på det under dagen efter måltider, inför fotografering osv. För att du ska hitta rätt, provar vi fram en färg/nyans under provtillfället som du kan utgå från vid ett ev köp. Vet du med dig att du lätt blir glansig i ansiktet, rekommenderar vi även att du köper in ett löspuder alternativt blotting papers. Är det så att du önskar något utöver basprodukterna som t ex löshår, accessoarer eller en mascara i ett visst märke så köper du in det själv.BEHÖVER JAG LÖSHÅR? KAN NI SÄTTA I DET?


Det är en smaksak och beror helt på din hårtyp och hur du önskar dig hårstylingen. Om du inte brukar använda löshår, rekommenderar vi att vi provar hårstyling/uppsättning på provtillfället för att göra en bedömning. Önskar du använda löshår med clips, sätter vi gärna i det.INGÅR LÖSHÅR?


Nej, löshår ingår inte, men vi sätter gärna i det utan någon extra kostnad.SÄLJER NI LÖSHÅR?


Nej. Om du önskar använda löshår, rekommenderar vi att du tittar in på Rapunzel så att du kan få hjälp med rätt nyans och längd.HUR LÅNG TID TAR STYLINGEN PÅ BRÖLLOPSDAGEN?


Vanligtvis avsätter vi ca 2-3 h för styling på bröllopsdagen, men det beror på vad det är som ska göras. Under provtillfället får din makeupartist en bättre uppfattning om hur lång tid stylingen kan komma att ta och ni kan tillsammans lägga upp en plan för dina förberedelser.VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ BRUDMAKEUP & HÅR OCH MAKEUP & HÅR?


Ska du gifta dig och önskar makeup och hårstyling så är det brudpaketet som gäller och då ingår valfri hårstyling eller uppsättning. Priserna som du finner under rubriken Övriga tjänster (bl a makeup och hår) gäller tärnor och övriga gäster på bröllopet och då ingår valfri enklare hårstyling/uppsättning. För avancerad hårstyling eller uppsättning, kontakta oss med dina önskemål och bifoga gärna inspirationsbilder så återkommer vi med prisuppgift. Är du osäker på vad som gäller, är du välkommen att kontakta oss.OM VI ÄR FLERA SOM VILL HA HJÄLP INFÖR BRÖLLOPET, KAN NI ORDNA DET?


Är det så att dina tärnor eller andra gäster har önskemål om att få hjälp med makeup och hårstyling, ser vi till att vi är flera makeupartister på plats. Uppge gärna redan i samband med bokningen eller snarast möjligt om du har några sådana önskemål. För priser för övriga tjänster, se här.


 

VAD HAR NI FÖR ERFARENHET AV BRÖLLOP?


Alla som ingår i teamet har tidigare erfarenhet av arbete med bröllop. För en presentation av Brudmakeup.ses professionella team, klicka in här.


 

VARFÖR SKA JAG BETALA HANDPENNING?


För att vi ska kunna garantera önskat datum och bokningen ska bli bindande tar vi ut ett förskott på betalningen. Handpenningen är en trygghet och garanti. För mer information och villkor, läs här.

 


KAN JAG FÅ RABATT?


Ibland går vi ut med erbjudanden, håll utkik i våra sociala medier. I dagsläget har vi inga säsongspriser och ger inga rabatter på vare sig makeup, hårstyling eller resa. Aktuell prislista finner du här.åne, Helsingborg, Malmö, Lund, Österlen, Mölle, BåstadVAD HÄNDER OM MIN MAKEUPARTIST BLIR SJUK?


Om din makeupartist skulle bli sjuk eller något annat oförutsett skulle inträffa så kan vi garantera att vi gör allt vi kan för att försöka hitta en ersättare i teamet och att styling blir enligt dina önskemål. Skulle någon i teamet inte vara tillgänglig, har vi ett stort nätverk makeupartister som vi kan vända oss till. Erlagd avgift för arbete som inte utförts återbetalas. För mer information och villkor, se här.